Home
Over Streamlet
Nieuws
Contact
 
 
 Desktop Virtualisatie  
Applicatie virtualisatie         |         Desktop Virtualisatie         |         Server virtualisatie

Desktop Virtualisatie wordt als concept ook VDI (Virtual Desktop Infrastructure) genoemd. Desktop virtualisatie techniek maakt het mogelijk om een volledig werkstation te migreren naar een virtuele machine, die vervolgens vanaf een server wordt aangeboden aan een gebruiker.

Anders dan bij applicatie virtualisatie wordt hiermee dus het besturingssysteem gevirtualiseerd, compleet met alle geļnstalleerde applicaties en gebruikersinstellingen. Op deze manier is het mogelijk om voor iedere gebruiker een omgeving in te richten die volledig aansluit bij zijn of haar behoeften. De gebruikers kunnen de virtuele desktop benaderen vanaf kantoor, thuis, onderweg of waar dan ook. Het enige dat ze hiervoor nodig hebben is een pc of notebook met internettoegang.

Desktop virtualisatie kan ook uitstekend worden ingezet als u uw medewerkers of studenten zelf de keuze wilt geven over de hardware die ze gebruiken (bijvoorbeeld een Apple, een mini notebook of een Linux pc). Technieken die hiervoor beschikbaar zijn zijn onder meer VMWare View en Citrix XenDesktop.


 
Home   |   Over Streamlet   |   Nieuws   |   Algemene Voorwaarden
 
© 2010 Streamlet Consultancy. All rights reserved